from €70
Book Now

Gorge of river Uvac – Sjenica, cruising, sightseeing point Molitva

Not Rated

Duration

Tour Type

Daily Tour

Group Size

Unlimited

Languages

___

Overview

Kanjon reke Uvac

Uvac sa svojim krivim meandrima jedna je od najatraktivnijih lokacija u Srbiji za koju vlada veliko interesovanje. Osim što pruža izuzetan pogled, ovaj kraj čuva i brojne životinjske vrste i zbog toga je proglašen za Specijalni rezervat prirode odnosno za prirodno dobro prve kategorije. Uvac se nalazi na jugozapadu Srbije, a svoju popularnost stekao je upravo zahvljujući svojim uklještenim meandrima u dolini gde je reka probila svoj put dok je okružuju strmi planinski obronci.

Kanjon reke Uvac vidikovac Molitva sjenica autobus putovanje vikend izlet

Ova efektna slika zelene doline i krivudave reke jedna je od prvih asocijacija na turizam u Srbiji zato što je fotografisana nebrojeno puta. Ovi menadri već sad privlače brojne turiste iz Srbije, regiona, ali i sveta. Iako najprepoznatljiviji, meandri nisu jedini adut Uvca. U tom rezervatu prirode živi preko sto vrsta ptica od kojih je možda najznačajniji beloglavi sup jedan od dva preostala lešinara u Srbiji. Tu pticu mogu lako je uvideti tokom krstarenja meandrima uvca kako ponosno preleće sa svojim rasponom krila od tri metra.

Program putovanja –  Meandri reke Uvac

1.DAN: BEOGRAD-OVCAR KABLAR KLISURA-SJENICA
Vikend izlet 09-10.10.2021 – Polazak iz Beograda u 06:30h (sa parkinga ispred Muzeja Jugoslavije, Muzej 25. maj – Kuća cveća). Vozimo se do uključenja na auto put Miloš Veliki i vozimo se do Čačka. Nastavak puta ka Ovčarsko-Kablarskoj klisuri gdećemo posetiti manastir Blagoveštenje. Nakono bilaska manastira vozimo se do konačista Borovi u Sjenici. Smestaj u hotel. Večernja šetnja Sjenicom. Obilazak centra grada  entar grada, u pratnji vodiča: obilazak mlekare,džamije Nur,džamije Sultan Valide,crkve Sv.Petra i Pavla. Noćenje.

Sjenica

Raska oblast sandzak Sjenica hotel Borovi vikend izlet

2. DAN: UVAC-BEOGRAD
Posle doručka, odlazak u  kampa rendžera na ulazu u prirodni rezervat kanjona reke Uvac. Boravak na obali Uvca i slobodno vreme ili fakultativnо ukrcavanje u čamce i vožnja kroz meandre reke Uvac, uz razgledanje gnezda beloglavog supa.  U sklopu krstarenja Uvcem u dužini od 13 km, imaćete  priliku da vidite stari viseći most, stanište beloglavog supa, Jerenin grad, Ledenu pećinu do čijeg ulaza se može stići samo sa reke.

vidikovac Molitva

Srbija vikend izleti Sjenica Uvac vidikovac MOlitva jeep safari obilzak sa vodicem

Obilazak Ledene pećine u dužini od 800 m, gde ćete imati  priliku da posmatrate u prelepi pećinski svetlucavi nakit, po kom je pećina dobila naziv. Nastavak krstarenja prema kampu. u kom vas očekuje ručak: sjenički roštilj ili sveža riba (pastrmka). U povratku kupanje u kanjonu ispod srednjovekovne tvđave Klek (u letnjem periodu). Fakultativno, safari džipovima od 20 minuta po jednom smeru na livadama i neuređenim putevima Zlatarske visoravni. Dolazak na vidikovac “Molitva”, gde će ogromni lešinari leteti ispod vas, a meandri Uvca će vam se ukazati u svoj svojoj lepoti. Povratak džipovima na mesto ukrcavanja u autobus. Polazak  za Beograd. U popodnevnim satima. Dolazak na mesto polaska u večernjim satima. Kraj programa

Sjenica Krstarenje rekom Uvac ledena pecina vikend izleti
U cenu je uračunato:

– Prevoz turističkim autobusom ili minibusom, video & audio oprema, klima,–
– jedno noćenje u hotelu Borovi (noćenje sa kontinentalnim doručkom)
– obilasci prema programu,
– pratnja licenciranog turističkog vodiča,
– troškovi organizacije putovanja

U cenu nije uračunato:
– Krstarenje Uvcom, Ledenja pećina, ulaznica za NP Uvac – 2000 din
– Jeep safari (vidikovac Molitva) sa degustacijom sira i rakije – 1300 din
–Ručak u prirodi (10 ćevapa, kobasice ili pileći file, salata, hleb) – 600 din

– individualni troškovi koji nisu predviđeni programom.

Napomena:

Minimum prijavljenih putnika za realizaciju ovog aranžmana je 48. U slučaju da se prijavi nedovoljan broj ljudi, agencija zadržava pravo otkaza putovanja, 5 dana pre početka ili pravo spajanja sa drugom agencijom.

Način plaćanja – cena izleta je po osobi. Uplate možete izvršiti na račun agencije (160-6000000017054-06 Banka Intesa) ili u poslovnici Big tours-a, Kralja Milana 8 (u pasažu), Beograd.

Prema Zakonu o turizmu izleti ne podležu garanciji putovanja.

Ovaj program ujedno predstavlja i predugovorno obaveštenje.

 

Uz ovaj program važe uslovi putovanja TA Travel Klub koji nastupa u svojstvu organizatora

Mesto polaska autobusa Big tours parking ispred Muzeja Jugoslavije Kuca Cveca
View More

Tour's Location

from €70

You might also like